Eenvoudig en betrouwbaar zonnepanelen op uw dak

Zonnepanelen zijn een goede investering. Je bespaart geld op de energierekening en je wekt zelf duurzame energie op. Samen met het Regionaal Energieloket biedt gemeente Apeldoorn een makkelijke manier om zonnepanelen aan te schaffen. Denk je erover om zonnepanelen te kopen, maar heb je nog veel vragen? Of zie je op tegen het uitzoekwerk? Dan is deze zonnepanelenactie iets voor jou.

Je krijgt duidelijke informatie over de voordelen en de nadelen zodat je makkelijk kunt beslissen. Je kunt rekenen op een aanbieding tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De zonnepanelen worden ook voor je geïnstalleerd. Een erkende installateur garandeert een betrouwbare installatie. Het Regionaal Energieloket en de installateur regelen alles samen met jou. Zo kun je zonder zorgen gaan genieten van duurzame energie.

1.1. Meer weten? Neem contact op met de installateur

Je kunt tot 18 mei tijdens kantoortijden telefonisch contact opnemen met de installateur BonGo Solar via 088 - 525 41 10 of mailen naar aanvragen@bondgosolar.nl.

Je kunt nog meedoen tot 18 mei

De zonnepanelenactie loopt tot 18 mei. Meer weten? Bel naar 088-5254110 of mail naar aanvragen@bongosolar.nl

Zo werkt de verlenging van de zonnepanelen actie

  1. Stuur je e-mail naar aanvragen@bongosolar.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek
  2. Adviesgesprek: De installateur bekijkt de woning en bepaalt met jou het aantal zonnepanelen en waar deze kunnen komen.
  3. Persoonlijke offerte: Je ontvangt van de installateur een persoonlijke en vrijblijvende offerte.
  4. Start installatie: Na je goedkeuring van de offerte, start de installateur met de aanleg van de zonnepanelen.

Voor wie?

Eigenaren van een grondgebonden koopwoning kunnen van deze actie gebruik maken. Aan de actie zijn geen kortingen of gemeentelijke subsidies verbonden. Je gaat rechtstreeks met de installateur een particuliere verplichting aan.

Hoe haal ik het meeste uit mijn zonnepanelen?

Steeds meer mensen maken gebruik van zonnepanelen. Maar nog lang niet iedereen haalt alles eruit wat erin zit. Dit zijn enkele tips om meer uit je zonnepanelen te halen.  

 

Tip 1: Zet de wasmachine aan als de zon schijnt
Je levert dan geen energie terug aan het net. Zo haal je nog meer voordeel uit je zonnepanelen!
   Tip 2: Gebruik een verbruiksmonitor om bij te houden hoeveel energie je zonnepanelen opwekken
Bij het Energiepunt kun je gratis een verbruiksmonitor lenen, zoals de EnergyFlip. Sluit dit apparaat aan op je (slimme) meter en je hebt direct inzicht in je energieverbruik en -opwek.
   Tip 3: Ga voor een model met wifi bij het vervangen van je wasmachine, vaatwasser of droger
Op die manier kun je het apparaat op afstand inschakelen wanneer de zon schijnt, waardoor je nog meer kunt besparen op je energierekening.

 

 

Vragen en antwoorden

Wil je meer weten over de investeringen in zonnepanelen, regelgeving en saldering? Op de website van Milieu Centraal vind je betrouwbare en actuele informatie over zonnepanelen

De Maten is één van de vier Apeldoornse wijken die als eerste van het aardgas afgaan.  Op dit moment onderzoeken de gemeente en de woningcorporaties hoe de wijk kan overstappen op duurzame warmte. Begin 2025 is dit voor de hele wijk duidelijk. Overstappen op duurzame warmte zal niet in alle buurten van De Maten op dezelfde manier gebeuren. Voor sommige buurten is een warmtenet de beste oplossing. In andere buurten past een elektrische warmtepomp beter.

Zonnepanelen besparen geld op de energierekening. Bij zowel een warmtenet of een elektrische warmtepomp zijn zonnepanelen een goede aanvulling.

Lees meer over de plannen voor De Maten.

Kerschoten is één van de vier Apeldoornse wijken die als eerste van het aardgas afgaan. Op dit moment bereidt de gemeente samen met een aantal partners de komst van een warmtenet voor. Zonnepanelen besparen geld op de energierekening. Ook bij een warmtenet zijn zonnepanelen een goede aanvulling.

Lees meer over de plannen voor Kerschoten

Woont u in een monument?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op monumenten en/of beschermde stads- of dorpsgezichten gelden andere regels dan bij andere woningen.