Nieuwsoverzicht

Actueel

 • Dit zijn de wijzigingen voor de ISDE-subsidie in 2024

  25-1-2024 Een nieuw jaar staat vaak gelijk aan veranderingen. Zo ook bij de ISDE-subsidie. Deze landelijke subsidie kunnen woningeigenaren aanvragen voor het uitvoeren van energiezuinige maatregelen. In veel gevallen kun je door deze subsidie een deel van de kosten terugkrijgen.

 • Samenwerking Saxion en gemeente Apeldoorn:  Hoe ziet de wijk er in de toekomst uit?

  19-1-2024 Studenten van Hogeschool Saxion presenteerden de resultaten van hun opdracht bij gemeente Apeldoorn. De studenten van de opleidingen Klimaat en Management en Stedenbouwkundig Ontwerper onderzochten hoe de wijk De Maten er in de toekomst uit zou kunnen zien wanneer de wijk is overgestapt op duurzame warmte. Wat gaat er veranderen in de omgeving?

 • Liander en gemeente Apeldoorn werken samen aan een sterker stroomnet

  14-12-2023 Netbeheerder Liander en de gemeente Apeldoorn werken samen aan het versterken van het elektriciteitsnet. Ze maken afspraken over het leggen van extra kabels en het plaatsen van nieuwe elektriciteitshuisjes. De toename van het aantal woningen, zonnepanelen en warmtepompen maakt het noodzakelijk het stroomnet te vergroten. Zo worden storingen voorkomen en blijft iedereen zeker van energie.

 • Nieuwe zonstrategie voor Apeldoorn: zonne-energie in de stad nóg belangrijker

  20-11-2023 Gemeente Apeldoorn gaat door met het stimuleren van de aanleg van zonnepanelen op plekken waar dat het minste last veroorzaakt. Zoals op daken en gevels of andere plekken in de bebouwde omgeving. Dit en meer staat in de nieuwe zonstrategie die de gemeente heeft opgesteld.

 • Gemeenteraad zet sein op groen voor volgende stap warmtenet Kerschoten

  10-11-2023 De Apeldoornse gemeenteraad heeft 9 november een principebesluit genomen over de aanleg van een warmtenet in de wijk Kerschoten inclusief Kerschoten-West. Een ruime meerderheid sprak het vertrouwen uit en staat achter de komst van een haalbaar en betaalbaar warmtenet. Kerschoten is het eerste gebied van Apeldoorn waar de overstap naar duurzame warmte gemaakt kan gaan worden.