Nieuwsoverzicht

Actueel

 • De hitte van de zomer: een uitdaging voor huizen ook in Apeldoorn

  16-5-2024 Met de zomer in aantocht is het tijd om ons huis voor te bereiden op de warmere dagen. Niet alleen willen we comfortabel kunnen genieten van de zon, maar ook willen we energie besparen. Gelukkig zijn er enkele gemakkelijke manieren om de hitte bij je thuis te verminderen, zelfs zonder airconditioning.

 • Zevenhuizen krijgt sterker stroomnet

  25-4-2024 Zevenhuizen krijgt er negen elektriciteitsruimtes bij. Deze zijn nodig om stroomstoringen te voorkomen en te zorgen dat iedereen zeker blijft van elektriciteit. Door woningbouw en verduurzaming is het stroomgebruik namelijk toegenomen.

 • Ondergrondse hoogspanningsverbinding De Maten een stap dichterbij

  11-4-2024 Gemeente Apeldoorn en TenneT ondertekenden woensdag 10 april de vaststelling van de ondergrondse route van de hoogspanningsverbinding in De Maten. Dit gebeurde aan de voet van een van de hoogspanningsmasten die zal gaan verdwijnen. Met de ondertekening komt de uitvoer een stap dichterbij.

  Ondergrondse hoogspanningsverbinding De Maten een stap dichterbij
 • Dit zijn de wijzigingen voor de ISDE-subsidie in 2024

  25-1-2024 Een nieuw jaar staat vaak gelijk aan veranderingen. Zo ook bij de ISDE-subsidie. Deze landelijke subsidie kunnen woningeigenaren aanvragen voor het uitvoeren van energiezuinige maatregelen. In veel gevallen kun je door deze subsidie een deel van de kosten terugkrijgen.

 • Samenwerking Saxion en gemeente Apeldoorn:  Hoe ziet de wijk er in de toekomst uit?

  19-1-2024 Studenten van Hogeschool Saxion presenteerden de resultaten van hun opdracht bij gemeente Apeldoorn. De studenten van de opleidingen Klimaat en Management en Stedenbouwkundig Ontwerper onderzochten hoe de wijk De Maten er in de toekomst uit zou kunnen zien wanneer de wijk is overgestapt op duurzame warmte. Wat gaat er veranderen in de omgeving?