Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Dit zijn de wijzigingen voor de ISDE-subsidie in 2024

Een nieuw jaar staat vaak gelijk aan veranderingen. Zo ook bij de ISDE-subsidie. Deze landelijke subsidie kunnen woningeigenaren aanvragen voor het uitvoeren van energiezuinige maatregelen. In veel gevallen kun je door deze subsidie een deel van de kosten terugkrijgen.

Wat is het ook alweer?

Ook dit jaar kan je de ISDE-subsidie weer aanvragen. Woningeigenaren kunnen de subsidie aanvragen als ze energiezuinige maatregelen willen uitvoeren. De subsidie geldt voor het hanteren  van isolatiemaatregelen. Maar ook voor grotere aanschaffingen zoals aansluiting op een warmtenet.  Of voor het kopen van zonneboilers of warmtepompen. Deze subsidie kan je aanvragen voor elke maatregel die je wilt uitvoeren. Dus als je er meer wilt uitvoeren, krijg je ook een groter bedrag aan subsidie.

Wat verandert er in 2024?

De overheid kent vanaf 2024 een extra bedrag per vierkante meter toe bij biobased isoleren. Biobased isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld houtvezel, hennep en vlas. Dit zijn voorbeelden van milieuvriendelijke keuzes voor het isoleren van woningen. Ook kan je de ISDE-subsidie nu eerder aanvragen voor monumenten. De overheid versoepelt namelijk de minimale isolatiewaarden voor monumenten. Je kan nu al voor 3m2 aan glasisolatie subsidie aanvragen. Dit was eerst vanaf 8m2.

Het Energiepunt
Het Energiepunt Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Wat betekent dit voor jou?

Ben jij van plan om je huis te verduurzamen, maar houden de kosten je nog tegen? Bekijk dan vooral de kansen van deze subsidie. Dit scheelt gelijk een deel van je isolatiekosten. En isoleren verlaagt ook je energierekening. Twijfel je nog wat voor jouw huis de beste oplossing is? Maak dan een gratis afspraak met één van de energieadviseurs van het Energiepunt. Zij kijken graag met je mee naar de kansen van jouw huis. Een afspraak maak je via apeldoorn.nl/energiepunt.