De Parken
Fotograaf: Peter Lous
De Parken

De Parken gaat van het aardgas af en gaat over op een vorm van duurzame warmte. Wat betekent dit voor mij?

De Parken op weg naar duurzame warmte

Stap voor stap naar duurzame warmte

De Parken is een van de eerste vier Wijken van de Toekomst in Apeldoorn.

In De Parken wordt hard gewerkt aan het verduurzamen van de wijk. Het doel is dat de woningen in de wijk in 2030 klaar zijn voor de overstap op duurzame warmte. Initiatiefgroep Duurzame Parken zet zich in voor duurzaam gas als duurzame bron van warmte. Dat kan groen gas of waterstof zijn. In de tussentijd worden de woningen geïsoleerd op een manier die daarbij past. In 2023 wordt onderzocht of duurzaam gas ook echt de beste manier is en het meest geschikt voor de toekomst.

Samen plannen uitwerken

Het bewonersinitiatief ‘Duurzame Parken’ gaat dit jaar samen met de woningeigenaren in de wijk de plannen verder uitwerken. Wil je meer wil weten over die plannen? Kijk dan op de website van Duurzame Parken

Gemeente helpt

Initiatiefgroep Duurzame Parken krijgt hulp van een procesmanager en een energieregisseur. Dat heeft de gemeente geregeld. Met de hulp van deze twee vakmensen kan de wijk meer vaart maken bij het verduurzamen. Uw vragen over het verduurzamen van uw huis in De Parken kunt u stellen aan energieregisseur Albert van Dam, via energieregisseur@duurzameparken.nl.

Monumenten

De Parken is een wijk vol oude en monumentale huizen. Een wijk met beschermd stadsgezicht. Het energiezuinig maken van monumenten is anders dan bij een gewoon huis.. Ook zijn er regels waardoor niet alles zomaar kan. Voor advies op maat bij het verduurzamen van een monument kun je een afspraak maken met de gemeente via cultuurhistorie@apeldoorn.nl.