Hulp en advies bij energiekosten
Fotograaf: HIER
Hulp en advies bij energiekosten

Opzien tegen hoge kosten is vaak niet nodig.

Hulp en advies bij energiekosten

Subsidies en leningen kunnen helpen bij de kosten van het energiezuiniger maken van een woning. Ook advies van een energiecoach bespaart geld en zorgt voor een comfortabel huis! 

Er zijn allerlei manieren om de kosten die het energiezuiniger maken van jouw woning met zich meebrengt naar beneden te brengen. Bijvoorbeeld met subsidies en leningen. Ben je benieuwd of er een subsidie beschikbaar is als je jouw huis wilt verduurzamen? Of als je samen met je buren jullie appartementencomplex wilt verduurzamen? Of als je in jouw eigen buurt een activiteit rond duurzame energie wilt organiseren? Er zijn landelijke subsidies, maar ook subsidies, leningen en inkoopacties speciaal voor inwoners van Apeldoorn. Het Energiepunt van de gemeente Apeldoorn (Paslaan 1) kan je hierover informeren.

 

Ook als je een woning huurt zijn er mogelijkheden voor hulp en advies over mogelijke kosten die komen kijken bij het energiezuiniger maken van het huis waarin je woont. Je kunt terecht bij het Energiepunt voor gratis persoonlijk en onafhankelijk advies. Ook kan een Energievriend of -conciërge van Energiecoöperatie deA je helpen. Energiecoöperatie deA organiseert met subsidie van de gemeente Apeldoorn acties en hulp voor inwoners.

Wilma gaat zelf aan de slag

Wilma Wisse heeft voor het verduurzamen van haar bijzondere woning, een klein kerkje, gebruik gemaakt van subsidieregelingen. Zij zegt: “Kijk wat in uw situatie nodig is en laat u goed informeren. Maak een stappenplan en kijk wat financieel haalbaar is. En vergeet vooral niet: er zijn veel subsidieregelingen!” Benieuwd naar wat Wilma allemaal heeft gedaan in haar kerkje? Lees het hele interview met Wilma.