Fotograaf: Gerhard Witteveen

Zevenhuizen krijgt sterker stroomnet

Zevenhuizen krijgt er negen elektriciteitsruimtes bij. Deze zijn nodig om stroomstoringen te voorkomen en te zorgen dat iedereen zeker blijft van elektriciteit. Door woningbouw en verduurzaming is het stroomgebruik namelijk toegenomen.

In Apeldoorn komen er in totaal ongeveer 500 extra elektriciteitsruimtes bij. Nog eens 200 worden aangepast. Tot 2050 wordt dit door de hele gemeente Apeldoorn gedaan, buurt voor buurt en dorp voor dorp. De plaatsen waar het stroomnet het eerst verzwaard moet worden, komen als eerste aan de beurt.

De gemeente steunt Liander bij het versterken van het elektriciteitsnet en ondertekende hiervoor een overeenkomst, waardoor elke buurt of dorp in één keer kan worden aangepakt. Dit geeft zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden, omdat de stoep maar één keer open hoeft. Daarnaast blijft Liander ook individuele transformatorhuisjes plaatsen bij nieuwbouw of urgente situaties.

Energiezekerheid

Danny Huizer, wethouder Energietransitie: “Energiezekerheid voor onze inwoners en bedrijven in Apeldoorn gaat van iedereen wat vragen. De elektriciteitshuisjes gaan openbare ruimte kosten en ook de werkzaamheden vragen om geduld en begrip van inwoners. De buurtaanpak helpt om hinder te verkleinen en zorgt dat de uitbreiding snel genoeg gaat om zeker te blijven van elektriciteit.”

Bewoners van Zevenhuizen die dichtbij een plek wonen waar een nieuw transformatorhuisje komt,  ontvangen begin mei per brief van Liander meer informatie.