Fotograaf: Vecteezy

Vakantie? Tijd voor een podcast!

Nu de vakantieperiode is aangebroken heb je misschien tijd om lekker te luieren én te luisteren. Op een ligbed aan het zwembad of in de hangmat in de tuin. Een goed moment om meer te weten te komen over het verduurzamen van je woning. Podcast aan en luisteren maar!

Deze podcast zijn leuk en informatief. Ze nemen je op verschillende manieren mee in het verduurzamen van je woning. Wat is nou eigenlijk de energietransitie? Moet jij je woning ook verduurzamen? En hoe doen andere mensen dit?

Het verduurzamen van je woning – De Verbouwing (spotify)

Leonie en Jan zijn een bouwval uit 1906 aan het verbouwen. In deze podcast nemen zij je mee in het plan om hun hele huis van het gas af te krijgen. Het is een weg van vallen en opstaan!

Duurzaam en slim wonen – Huis & Energie

Pim Nusselder van Milieu Centraal heeft antwoord op vragen als: ‘Een slimme meter nemen, is dat slim?’ Of ‘Hoe werkt een energielabel?’.

De energietransitie uitgelegd – Energy.nl (spotify)

Energietransitie ingewikkeld? In deze podcast leggen experts in begrijpelijke taal de verschillende onderdelen van de energietransitie uit. Wat is energiearmoede? Hoe kan netcongestie aangepakt worden?

Zelf je huis verduurzamen

Ben je geïnspireerd door deze podcasts en heb je zin om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van je woning? Lees dan hier hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Je kunt ook langs gaan bij het Energiepunt (Paslaan 1, Apeldoorn). De adviseurs denken graag met je mee. Van informatie over isolatie en (warmte-) installaties tot tips en tricks over subsidies en leningen.